Βγαίνουμε στον κήπο.
Μαζεύουμε τα μανταρίνια μας απ’ το δέντρο.
Μία σακούλα
για τους γείτονες, όπως κάθε χρόνο.
Μία για να φαγωθούν ωμά.
Μία για να φαγωθούν ωμά.
Και μία για να γίνουν
μαρμελάδα.
Τα πλένουμε πολύ καλά, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Ζεματάμε τις φλούδες για τρία λεπτά, για να φύγει η έντονη πικρίλα.
Στραγγίζουμε καλά και τις ψιλοκόβουμε.
0
0
Βάζουμε φλούδες και σάρκες σε μεγάλη κατσαρόλα.
Για κάθε
κιλό μανταρίνια προσθέτουμε εφτακόσια γραμμάρια ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά, χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.
Βάζουμε στη φωτιά σε μέτρια ένταση και μετά από λίγο ξαφρίζουμε.
Συνολικά, βράζουμε για περίπου πενήντα λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Δέκα λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού και λίγο
φρέσκο τζίντζερ .
Αποστειρώνουμε τα βάζα μας, όπως μας έμαθε ο Στέλιος.
Διαλέγουμε μικρά βάζα, για να δώσουμε σε πιο πολλούς φίλους.
Γεμίζουμε τα ζεστά βάζα μέχρι πάνω με ζεστή μαρμελάδα.
Κλείνουμε
σφιχτά, αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Όταν πια κρυώσουν βάζουμε ετικέτες στα βαζάκια για τους φίλους.
Και βέβαια, απολαμβάνοντας πρώτοι το έργο μας, διαπιστώνουμε πως...
όχι επειδή τη φτιάξαμε εμείς, αλλά αυτή η μαρμελάδα…
είναι όνειρο!