11.12.13

tell us your story!


Έλαβα προ ολίγου ειδοποίηση από έναν αγαπημένο μου δάσκαλο, τον Μιχάλη Μεϊμάρη, ο οποίος μέσα στα πολλά και διάφορα που κάνει, διευθύνει και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στο τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενημερώθηκα δηλαδή, όπως και όλοι οι φοιτητές του, για το διεθνές συνέδριο ψηφιακής αφήγησης, που ετοιμάζει τώρα το εργαστήριο, υπό τον τίτλο «ψηφιακή αφήγηση εν καιρώ κρίσης».

Η διοργάνωση θα συμπεριλάβει ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια και διάφορες άλλες δραστηριότητες. Εκτός των άλλων, στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 8 έως και τις 10 Μαΐου 2014, θα προβληθούν και ψηφιακές αφηγήσεις όσων θα δηλώσουν συμμετοχή, προφανώς εάν η συμμετοχή τους γίνει δεκτή από τους διοργανωτές.

Για τις αιτήσεις συμμετοχής αλλά και για τα ίδια τα έργα (αν αυτά θα έχουν και Λόγο, εκτός από ήχο και εικόνα), εξυπακούεται, εφ’ όσον απευθύνονται σε διεθνές κοινό, πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η αγγλική γλώσσα. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι ανοιχτή. Όποιος λοιπόν  ασχολείται με την ψηφιακή αφήγηση και επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορεί να επισκεφτεί τον ιστοχώρο του συνεδρίου αλλά και την ιστοσελίδα του εργαστηρίου, για να βρει τις αναγκαίες πληροφορίες.

Εγώ εδώ θα αρκεστώ να αναφέρω πως το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της UNESCO και σε συνεργασία αφ’ ενός με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφ’ ετέρου με την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Επίσης, η διορία υποβολής για τις ψηφιακές ιστορίες (ή για τις πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες, αν κάποιοι ενδιαφέρονται ίσως και για αυτό το κομμάτι) λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2014. Τα αποτελέσματα για το ποιες συμμετοχές εγκρίθηκαν, θα γνωστοποιηθούν στις 28 Φεβρουαρίου. Και τα υλικά, για κάθε τύπο υποβολής, θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο ως τις 15 Απριλίου.

Τέλος, για απ’ ευθείας επικοινωνία με το εργαστήριο, μπορεί όποιος θέλει να στείλει e-mail.

Καλή επιτυχία σε όσους λάβουν μέρος!!!