18.1.14

καλό βόλι!

Βαγγέλης Μουρίκης (Στράτος)


Η Ελλάδα ετοιμάζεται να δώσει δυναμικά το παρόν σ’ ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, αυτό του Βερολίνου.

Ανάμεσα στις ελληνικές ταινίες που θα διαγωνιστούν από τις 6 ως τις 16 Φεβρουαρίου, ξεχωρίζει ένα ατμοσφαιρικό, γκανγκστερικό φιλμ, Το Μικρό Ψάρι, του Γιάννη Οικονομίδη.

Σε λίγες μέρες λοιπόν, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η ιστορία του Στράτου, ενός άνδρα που έμεινε για χρόνια στη φυλακή κι όταν πια αποφυλακίστηκε ξανάφτιαξε τη ζωή του διπλή, τη μέρα δουλεύοντας σε εργοστάσιο, τη νύχτα εκτελώντας συμβόλαια θανάτου.

Ο ταλαντούχος πρωταγωνιστής, Βαγγέλης Μουρίκης, είναι πλαισιωμένος από ένα καστ εξίσου ικανών Ελλήνων ηθοποιών, τους Γιώργο Γιαννόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη, Γιάννη Αναστασάκη, Πέτρο Ζερβό,  Βίκυ Παπαδοπούλου και άλλους άξιους εκπροσώπους της νέας γενιάς καλλιτεχνών.

Μαζί τους εμφανίζεται και μία γυναίκα που προσωπικά καμαρώνω πολύ, η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, στον ρόλο της βασίλισσας της κοκαΐνης.

Η παραγωγή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία Κύπρου-Γερμανίας-Ελλάδας και το αποτέλεσμα, παρότι διονυσιακό, αν όχι ζοφερό, αναμένεται να συγκινήσει. Ο φακός του Οικονομίδη, σ΄ αυτή του τη δουλειά, διαπερνάει την κακία, εστιάζει στην καλοσύνη και τελικά φέρνει ελπίδα.

Το Μικρό Ψάρι πολύ σύντομα θα διεκδικήσει τη Χρυσή Άρκτο.

Με τις ευχές μου…