20.5.13

κατεπειγόντως μια ψήφος για την Ακρόπολη!



Η Europa Nostra είναι μια πανευρωπαϊκή, μη κερδοσκοπική οργάνωση, ένα κίνημα πολιτών με σκοπό τη διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης. Στον μισό αιώνα λειτουργίας της, το δίκτυό της γιγαντώθηκε. Σήμερα αποτελείται από διακόσιες πενήντα οργανώσεις με πέντε εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη, εκατόν πενήντα συνεργαζόμενες οργανώσεις (κρατικές υπηρεσίες, τοπικές αρχές ή οργανισμούς) και χίλια πεντακόσια μέλη που υποστηρίζουν ενεργά την αποστολή της.

Αντιπρόεδρος του σπουδαίου αυτού θεσμού είναι ένας Έλληνας διανοητής, ο κ. Κώστας Καρράς, ο οποίος ακριβώς πριν από σαράντα χρόνια ίδρυσε με τη σύζυγό του, Λυδία, την Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που προσφάτως μετονομάσθηκε, χάριν συντομίας, σε Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.  

Η διπλή επέτειος των δύο αδελφών οργανώσεων θα εορταστεί στις 16 Ιουνίου. Τη μέρα εκείνη, η Αθήνα θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει στο μαγικό Ηρώδειο, στις ρίζες της Ακρόπολης, το 50ο επετειακό συνέδριο της προστάτιδας των πιο πολύτιμων κληροδοτημάτων μας στις επόμενες γενιές Ευρωπαίων. Τότε θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τα φετινά βραβεία κοινού (public choice award).

Τα βραβεία αυτά είναι πολύ σημαντικά από κάθε άποψη! Η Ελλάδα παλεύει τώρα ανάμεσα σε δεκαπέντε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να κερδίσει τη διάκριση η Ακρόπολη. Και είναι στο χέρι μας να αναδείξουμε νικήτρια την πατρίδα μας. Αρκεί να ψηφίσουμε διαδικτυακά, όσοι δεν το έχουμε ήδη κάνει.  

Η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι η εξής πολύ απλή: Μπαίνοντας κανείς στον σύνδεσμο
Europa Nostra ψηφοφορία κοινού μπορεί να δει όλα τα διαγωνιζόμενα μνημεία και να ψηφίσει, κλικάροντας δίπλα σε αυτό που τον συγκινεί πιο πολύ. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει έως και τρία μνημεία. Όμως, δεν μπορεί να δωρίσει την ψήφο του σε περισσότερα από ένα μνημείο από κάθε χώρα.

Επίσης, οι τρεις συνολικά ψήφοι κάθε ψηφοφόρου δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Συγκεκριμένα, η πρώτη επιλογή λαμβάνει τρεις βαθμούς, η δεύτερη λαμβάνει  δύο, και η τρίτη έναν βαθμό. Τέλος, θα πρέπει να γίνει επιβεβαίωση της/των επιλογής/επιλογών, κλικάροντας το μήνυμα που λαμβάνει κάθε συμμετέχοντας μέσω e-mail, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Προσοχή όμως… μείνανε μόνο έξι μέρες μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας για την ψηφοφορία. Οι
e-κάλπες κλείνουν στις 26 Μαΐου!

Αθήνα… καλή μας επιτυχία!!!