4.11.13

IQ που φτάνει στους αιθέρες...


Το πέμπτο κατά σειρά συνέδριο της φιλελεύθερης συμμαχίας θα διεξαχθεί το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, στη Στοά του Βιβλίου. Κι η ανωτέρω εικόνα δημοσιεύτηκε σήμερα στο facebook από τον γενικό γραμματέα της παράταξης, Νίκο Χαραλάμπους. Προσωπικά, συγχαίρω το τόλμημα! Θαυμάζω τόσο τη σύλληψη του γραφικού, όσο και το θάρρος να δημοσιευτεί επίσημα αυτή η αφισέτα.  

Όχι δηλαδή πως παραξενεύτηκα ως προς το θάρρος των στελεχών της εν λόγω παράταξης. Εγώ, παρότι δεν στηρίζω τη φιλελεύθερη συμμαχία, γνωρίζω καλά πως οι άνθρωποί της διαθέτουν όχι μόνο ουσιαστική γνώση αλλά και αξιοπρόσεκτη τόλμη, οπότε η σοβαροφάνεια, δηλαδή η κενότητα άλλων πολιτικών, τούτους 'δω δεν τους αφορά. 

Η πανέξυπνη αυτή εικόνα πάντως, έγινε, όπως ήταν αναμενόμενο, αφορμή για μια μακρά σειρά σχολίων, τα περισσότερα εκ των οποίων στάθηκαν στο ύψος που έπρεπε, από απόψεως ποιότητας χιούμορ, δηλαδή ευφυΐας. Πολλά και διάφορα γράφτηκαν κάτω απ’ το -σχηματισμένο υποτίθεται από κάποιο απ' τα αεροσκάφη που μας ψεκάζουν, όπως είναι της μοδός να λέγεται- λογότυπο του κόμματος. Μεταξύ αυτών που εμφανίστηκαν, άλλα ήταν πιο καυστικά κι άλλα πιο αστεία. Όπως, για παράδειγμα, η εικόνα που ακολουθεί: