7.11.13

κοπελίτσα, αν τύχει ο έτσι και σου πει…



«Λες ψέματα!»

Σημαίνει πως: Είπες αλήθειες που πιο αληθινές δεν υπάρχουν και κυρίως αλήθειες λίαν επικίνδυνες για τα συμφέροντά του κυρίου. Αυτή η ατάκα, να ξέρεις, φοριέται πολύ και σε επαγγελματικά περιβάλλοντα (κάτι σχολεία, κάτι στρατούς, κάτι πολυεθνικές και πάει λέγοντας). Σε κάθε περίπτωση, ο άλλος έχει αισθανθεί απειλή και κοιτάει τώρα να βγει από πάνω, κακήν-κακώς. Σε πανικό είναι, δείξε μεγαλοψυχία.

Εξαίρεση: Δε μου λες, δεσποινίς, μήπως ψιλοφαντάζεσαι πράγματα, να σε πάνε οι δικοί σου σε κάνα γιατρό από βδομάδα; Όχι! Ok. Μήπως στο σόι σου είχατε τίποτα μυθομανείς; Όχι. Καλώς. Μήπως του ’χεις ρίξει κάνα κέρατο του νέου προσφάτως και πας να τα μπαλώσεις τώρα; Αααα… ε με το τσιγκέλι στα βγάζω. Τώρα αρχίζουμε και μιλάμε. Για πες…



«Για μένα η ηθική είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, αδιαπραγμάτευτο!»

Σημαίνει πως: Κακώς δεν έχεις ήδη αρχίσει να τρέχεις, να σωθείς. Φύγε όσο είναι καιρός, γιατί έχεις μπλέξει με καθίκι του κερατά και θα σε βρουν μπελάδες μ’ αυτόν, που δε φαντάζεσαι! Ο άντρας που έχει ηθική, δεν κοιτάει να το διαφημίσει. Το καταλαβαίνεις μέρα τη μέρα. Και κάποτε, μετά από χρόνια, τον θυμάσαι και λες «καλή του ώρα!».

Εξαίρεση: Δεν υπάρχει εξαίρεση. Τρέ-χου-με τώ-ρα!!! Και καθώς τρέχουμε, σκεφτόμαστε επίσης πως ηθική δεν είναι μία, καθένας έχει τη δική του ηθική. Άμα εμένα δε μου πάει η ηθική του άλλου, δε σημαίνει πως φταίει αυτός. Μη μειώνεις ταχύτητα, καλή μου, τρέχουμε είπαμε. Άλλο η θεωρία, άλλο η πράξη.



«Είσαι σαχλή!»

Σημαίνει πως: 1) Ο τύπος γουστάρει να μειώνει τους άλλους κι η γκόμενα παύλα σύζυγος μη διανοηθείς πως θα του γλιτώσει. Ναι όχι, δε με κατάλαβες,  έτσι όπως μειώνει αυτός δε θα σ’ αρέσει! Για να το κάνουμε σαφές, εσύ είσαι μια χαρά πανέξυπνη και πολύ ωραία τα λες, απλώς μιλάμε για περίπτωση άντρα (ή προϊστάμενο, ή συνάδελφο, ή συνεργάτη κτλ.) που νιώθει (ή είναι στ’ αλήθεια) ανεπαρκής. Μιλάμε δηλαδή για κάποιον συνήθως μετρίων ικανοτήτων (για το πνεύμα του λέμε τώρα, συγκεντρώσου!) που άμα τη εμφανίσει ευφυέστερου άντρα… επιτίθεται! Αν ο κίνδυνος προέρχεται από γυναίκα, ακόμα χειρότερα… την κατασπαράζει! Ένας θρασύδειλος και τόσο βαθιά κομπλεξικός χαρακτήρας, δεν προλαβαίνει να ισιώσει σε τούτη τη ζωή. Οπότε, αν τον θες πολύ… κάνε κράτηση για την επόμενη. Αν πάλι, είσαι μαζόχα… παντρέψου τον την  άλλη Κυριακή, να προλάβεις. Μη στον πάρει καμιά άλλη και χάσεις το ξεφτιλίκι που σου επιφυλάσσει η συμβίωση με δαύτον. Ομοίως, αν δεν πρόκειται για εραστή αλλά η σχέση είναι επαγγελματικού τύπου, κάτσε εσύ και φάε το συκώτι σου με το άρρωστο το ανθρωπάκι. Δε λυπάσαι τα πτυχία σου, κοπέλα μου; Ούτε τα νιάτα σου λυπάσαι; Tι να σου πω…

2) Ο τύπος, να τον χαίρεσαι, είναι αδερφή! Ένας άντρας βρίσκει τη γυναικεία σαχλαμάρα ύψιστο προσόν, διότι τον βολεύει όσο τίποτα. Τη φθονεί μόνο στην περίπτωση που θα την ήθελε δικιά του, ακριβώς όπως και τον Μήτσο τον χασάπη. Ναι παιδί μου, στο κρεοπωλείο που επιμένει να ψωνίζει, παρότι αυτοί εκεί πέρα χρεώνουν το κιλό τον κιμά τη λάπα… δεκατέσσερα ευρώ!

Εξαίρεση: Βρε κορίτσι… σε λένε που και που «ξανθιά» εσένα; Δεν το ’χεις προσέξει. Καλά, πάντως το πλατινέ βρίσκω πως σε φωτίζει. Δε μου λες κάτι άλλο… έχεις μήπως ακουστά την έκφραση «IQ φουντουκιού»; Όχι, ε; Χμμμ. Καλά, όχι πως σου χρειάζονται αυτά εσένα. Μια χαρά πας εσύ, συνέχισε! Τη μακαριότητα πολλοί εζήλεψαν…



«Σέβομαι πολύ τη γυναίκα!»

Σημαίνει πως: Ώ ρε, που τον βρήκες αυτόν… Που πας και τους πετυχαίνεις, μου λες; Κοίτα να δεις… ο γκόμενος που στον πρόλογο του βιβλίου ισχυρίζεται πως σέβεται τη γυναίκα που ’χει πλάι του, προς τη μέση του βιβλίου τη βρίσκουνε παλουκωμένη άσχημα. Τη γυναίκα, ντε. Όχι, δε θα σε σκοτώσει. Απλώς είναι φασίστας, φαλλοκράτης και μισογύνης όσο δεν παίρνει. Το μόνο άρα που θα σου συμβεί εξαιτίας του είναι που θα πρωταγωνιστήσεις σε ψυχολογικό θρίλερ. Θες; Γιατί να θες; Επίσης, για να μη μείνεις με απορίες («ναι, μα ίσως δεν είναι η περίπτωση του αυτή» κτλ.), με στοίχημα αυτό που μόλις είπαμε, έχει καθολική ισχύ. Δοκίμασέ το μ’ όποιον γουστάρεις από τη συγκεκριμένη συνομοταξία. Κι αν κάνω λάθος … τα λεφτά σου πίσω! Καλύτερα δηλαδή ξεκίνα σοβαρό δεσμό μ’ ένα γομάρι που θα σου πει εξ’ αρχής «εγώ είμαι ανατολίτης, θέλω η γυναίκα να μου φέρνει τις παντόφλες». Πιο πολύ μπέσα έχουν αυτοί. Ναι, τόσο άσχημα!

Εξαίρεση: Τι εξαίρεση; Ξέρω ’γω… να το ’πε αυτό πιωμένος.



«Είσαι χυδαία!»

Σημαίνει πως:  Θέλει σα παλαβός να σου πετάξει τα μάτια έξω.

Εξαίρεση: Μπα, εσένα θέλει να πετάξει έξω! Τι γιατί; Γιατί είναι κλασάτος και δε γουστάρει τσόκαρα! Και το νου σου! Κλασάτοι δεν είναι μόνο οι χάι, υπάρχουν και κλασάτοι αλήτες, κλασάτα φτωχόπαιδα, κλασάτοι άνεργοι και δε συμμαζεύεται. Οπότε… πρόσεχε τι κάνεις, πρόσεχε τι λες. Μωρή! Γιατί άμα φτάσει το παλικάρι να ξεστομίσει τέτοιο πράμα… game over!



«Σε σέβομαι»

Σημαίνει πως: Είναι απλό, δεν του είσαι αντιπαθής, ωστόσο δε θα του σηκωνότανε με σένα ούτε άμα σας βάζανε έξι μήνες μαζί στην απομόνωση.

Εξαίρεση: Βρίσκεται (πλέον; ανέκαθεν; δε μας νοιάζει) στο δρόμο του Θεού ο χριστιανός. Οπότε, άσ’ τον εσύ εκεί, καλά είναι. Και κοίτα βρες έναν παίδαρο να τινάξετε την αχλαδιά, να πάρεις λίγο χρωματάκι γιατί καλά όλα τα υπόλοιπα, αλλά είσαι χλωμή. Μήπως έχεις αναιμία; Για κατέβασε λίγο το κάτω βλέφαρο. Μάιστα. Για βγάλε τη γλώσσα. Ναι. Για βήξε… Βήξε πάλι… Χμ…