29.12.13

όχι, δεν είναι παγωτό φυστίκι!


μους αβοκάντο της στιγμής

ΥΛΙΚΑ για 4-6 μερίδες

3 ώριμα αβοκάντο
150 γρ. ζάχαρη
1 μοσχολέμονο (λάιμ) ή αν δεν υπάρχει, τότε 1 λεμόνι
500 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη μισή ζάχαρη, σε σαντιγί. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια αβοκάντο, μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και με τον χυμό και το ξύσμα από το μοσχολέμονο. Ενώνουμε την αλοιφή που θα προκύψει με τη σαντιγί, με απαλές κινήσεις. Σερβίρουμε σε μπωλάκια ή κολονάτα ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η μους, ως την ώρα που θα τη σερβίρουμε. 

Εμένα μ' αρέσει υπόγλυκη, όποιος όμως τη θέλει πιο γλυκιά, δεν έχει παρά να αυξήσει λίγο την ποσότητα της ζάχαρης. Επίσης, μπορεί κανείς να προσθέσει στο μείγμα και κομματάκια από μπισκότα, π.χ. βουτύρου ή αμυγδάλου και βέβαια, γαρνίρει καθένας όπως του αρέσει.

Αυτό είναι ένα δροσερό και εύκολο γλύκισμα, ιδανικό για ξαφνικές επισκέψεις φίλων. Το μόνο του μειονέκτημα, είναι πως είναι πολύ παχυντικό! Αξίζει όμως να το γευτείτε, έχει μια τελείως ιδιαίτερη γεύση και υπέροχο άρωμα.

Καλή επιτυχία!