21.4.14

μια ζωγραφιά λόγω της ημέρας...


Μέρα που είναι σήμερα, είπα κι εγώ να κάνω μια αναφορά Αλλά την ασχήμια δεν την μπορώ με τίποτα, οπότε αναζήτησα -ποιον άλλο;- τον Αποστόλη. Είχα να τον δω καιρό και διαπίστωσα πως αρχίζει και γερνάει το αγόρι. Εκτός αυτού, θέλει κάμποση δουλίτσα γιατί οι Λόγοι του είναι άστα να πάνε. Θα πήγαινα ευχαρίστως να τον έβρω, να του κάνω μερικά ιδιαίτερα, αλλά εκ των συνθηκών δεν δύναμαι. 

Οπότε, όμορφε, τσάκω μερικά tips τζάμπα κι εξ' αποστάσεως:

1. Πέρνα το μαλλί ένα γκριζάκι, πλέον το χρειάζεσαι! Και μην ακούσω αηδίες του τύπου οι άντρες δε βάφονται. Είσαι δημόσιο πρόσωπο, δε μπορεί να βγαίνεις σαν τη γιαγιά σου!

2. Έπειτα, πες της γυναίκας σου να σου βάζει κονσίλερ όποτε είναι να εμφανιστείς, γιατί έχεις κάτι κύκλους, μάτια μου... εσύ κι ο Χρήστος Πάρλας!

3. Και κλάδεψε λίγο το μουσάκι. Δεν πας για παπάς.

4. Άλλο: Όταν μιλάς, τη φωνή να τη βγάζεις πιο μπάσα. Ακούγεσαι σαν έφηβος που κάνει κοκοράκια.

5. Επίσης, προκαλείς ανασφάλεια έτσι που τα λες, πράγμα όχι καλό! Μοιάζεις να μην τα εννοείς τα λόγια σου, πως αμφιβάλλεις κι εσύ ο ίδιος. Στο τέλος άρα κάθε πρότασης θέλω στόμφο, σα να βαράς το χέρι στο τραπέζι καθώς λες "σκασμός, τώρα μιλάει ο άντρας!". Καλά, δε λέμε να το παρακάνεις, γιατί είσαι που 'σαι φασίστας, μην τρομοκρατείς τους συγκεντρωμένους. Κατάλαβες, να αποπνέεις σιγουριά θέλουμε, όχι να πέφτουνε λιπόθυμοι.

6. Πάρε και δες ομιλίες του Αντώνη (του Σαμαρά). Βάλε και δες και του Νίκου (του Δένδια). Ρήτορες, όχι αστεία! Και ιδεολογικά έχετε μεγάλη εγγύτητα. Καθώς θα βλέπεις λοιπόν, σταμάταγε το βίντεο και κάνε τις πρόβες σου. Αν ασχοληθείς αρκετά, οπωσδήποτε θα δεις μεγάλη βελτίωση. 

7. Άμα περνάει το κοριτσάκι το ζουρμπουλούδικο από μπροστά σου, να προσέχεις λίγο πως το κοιτάς, τουλάχιστον όταν σε παίρνουνε οι κάμερες. 

8. Μισή ώρα σ' άκουγα να μιλάς, άμα μου πεις τι θυμάμαι, δε θυμάμαι τίποτα. Ντάξει, όλοι οι πολιτικοί μαλακίες λένε, αλλά φρόντισε μες στις άνευ νοήματος γενικότητες που σου 'πανε να λες, να πετάς και κατιτίς πιασάρικο, να το θυμάται ο άλλος φεύγοντας. Να φτάνει σπίτι, να τον ρωτάει η γυναίκα του, να έχει κάτι να της πει πως είπες. Με πιάνεις;

Αυτά προς το παρόν, χαρά μου. Κι όπως είπαμε, θες δουλειά. Μη χαλαρώνεις! Σε παρακολουθώ εγώ.