Ιδού τι θα φάμε εμείς εδώ σε λίγο. Αυτή είναι μία εύκολη, γρήγορη και θρεπτική συνταγή που θα αρέσει
σ’ όλους ανεξαιρέτως. Δεν είναι κατάλληλη για vegans, οι υπόλοιποι χορτοφάγοι όμως θα την απολαύσουν πάρα πολύ!
υλικά για 4 – 6 μερίδες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μισό κιλό φρέσκο σπανάκι ζεματισμένο ή ένα κιλό κατεψυγμένο (φύλλα)
1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας στραγγισμένες
2 κύπελλα τυρί κρέμα (400 γρ.)
1/2 κ. γ. καυτερή σάλτσα
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι & μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο πικάντικο τυρί
τριμμένη μοτσαρέλα για πασπάλισμα
εκτέλεση
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μισό κιλό φρέσκο σπανάκι ζεματισμένο ή ένα κιλό κατεψυγμένο (φύλλα)
1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας στραγγισμένες
2 κύπελλα τυρί κρέμα (400 γρ.)
1/2 κ. γ. καυτερή σάλτσα
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι & μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο πικάντικο τυρί
τριμμένη μοτσαρέλα για πασπάλισμα
εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα
σωτάρουμε στο βούτυρο.
Παράλληλα, βάζουμε σε μια γαβάθα τα τυριά, τις αγκινάρες κομμένες σε κομμάτια, τη σάλτσα και τα
μπαχαρικά.
Όταν τα κρεμμυδάκια είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε και το σπανάκι με το σκόρδο.
Ανακατεύουμε να σωταριστούν κι αυτά κι ύστερα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αναμειγνύουμε με απαλές κινήσεις το περιεχόμενο του τηγανιού στο μείγμα που
έχουμε ήδη ετοιμάσει, ώσπου να γίνει σχετικά ομοιογενές.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα μπωλ, ή σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
Πασπαλίζουμε με λίγη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200 βαθμούς, για περίπου μισή ώρα.
Καλή επιτυχία!!!