31.8.13

after 20:00 chocolate cake



Τελευταίο βραδάκι του καλοκαιριού απόψε. Επισήμως, το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του. Κι είπα να το αποχαιρετίσουμε με ένα γλυκό, διαφορετικό απ' τα συνηθισμένα. Η συνταγή δεν είναι δική μου, είναι της γνωστής trans ακτιβίστριας, Πάολα Ρεβενιώτη. Η Πάολα συχνά πυκνά "ανεβάζει" στο facebook συνταγές, γιατί της αρέσει πολύ να μαγειρεύει. Όπως άλλωστε η ίδια έγραψε προ ημερών για τον εαυτό της, είναι "παραδοσιακιά τρανς".
Όσο για τη συνταγή της, είναι συνταγή για κέηκ σοκολάτας, που όμως αρχίζει με μισή κουταλιά αλάτι και τελειώνει με πέντε γραμμάρια χασίς. Η Πάολα λέει τη συνταγή της "κέηκ σοκολάτας με χασίς". Ίσιο όνομα, συμφωνώ, to the point, αλλά μου φάνηκε λίγο επιθετικό. Γιατί, για φαντάσου να 'σαι στο πίσω μπαλκόνι και να μιλάς με τη γειτόνισσα απέναντι κι αυτή να θέλει να σου ζητήσει τη συνταγή. Τι θα πει; Δω μου τη συνταγή για το κέηκ σοκολάτας με χασίς; Γίνεται να φωνάξει τέτοιο πράμα στον ακάλυπτο;
Έτσι, το ξαναβάφτισα εγώ το γλυκό και το είπα "κέηκ σοκολάτας για μετά...". Θα μου πεις, τι σημαίνει το μετά; Ε μετά παιδί μου, μετά απ' οτιδήποτε καλό. Υπήρξε όμως άλλο πρόβλημα. Διότι ένα καλό οτιδήποτε μπορεί να σου συμβεί και first thing in the morning, που λέει ο λόγος. Άμα εσύ φας μετά το κέηκ με τα πέντε γραμμάρια μέσα, πάει η μέρα! Δε θα 'χει μετά, θα τελειώσει το πρωί.
Οπότε, αναγκαστικά, το βάφτισα εκ νέου το γλύκισμα. Πλέον λέγεται after eight, σαν τις εξαίσιες μέντες με την επικάλυψη της σοκολάτας, ξέρεις. Άρα, είναι για μετά όπως και προηγουμένως, αλλά όμως μετά τις οκτώ το βράδυ, να προλάβει δηλαδή αυτός που θα το φάει να 'χει κάνει πέντε πράματα πριν ξεραθεί στον καναπέ μέχρι την επομένη. Μάλιστα, την ώρα την έγραψα στον τίτλο με νούμερο επίτηδες, γιατί όλο και κάποιος θα βρεθεί που θα νομίσει οκτώ το πρωί, μην κάνει λάθος, κρίμα είναι να πάει η μέρα του στράφι.
Άντε, καλή επιτυχία σε όποιους το φτιάξουν. Δηλαδή σε όσους έχουν τα απαραίτητα υλικά, γιατί σε πολλά σπίτια, ας πούμε, αλάτι δε βρίσκεις. Τελειώνει κι έπειτα ξεχνούν οι νοικοκυρές να πάρουν. Λοιπόν, για πάμε στο δια ταύτα. Γράφει η Πάολα:
Υλικά
1/2 κ. αλάτι
3/4 φλ. αλεύρι για κέηκ
1 φλ. ζάχαρη
85 γρ. κουβερτούρα
1/2 κ. μπέικινγκ πάουντερ
3 αυγά
1/2 φλ. βούτυρο
5 γρ. χασίς

Εκτέλεση
Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και προσθέτετε τη ζάχαρη και το χασίς.
Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα.
Κοσκινίζετε το αλεύρι, τη μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μείγμα.
Αδειάζετε το μείγμα σε ταψάκι και ψήνετε σε φούρνο 190 βαθμών για 30 λεπτά.
Όταν κρυώσει, κόβετε το κέηκ σε τετράγωνα κομματάκια και ρίχνετε από πάνω ψιλοκομμένα καρύδια.

Καλή σας όρεξη!