18.2.14

η εκπομπή θα μπορούσε να έχει τίτλο «τσίρκο!»


Σε ένα στούντιο που πλημμύρισε από μπάτσους σε ρόλο κοινού και με προσκεκλημένο εκπομπής τον επικεφαλής τους, Νίκο Δένδια, ο Νίκος Χατζηνικολάου χθες βράδυ περιέπεσε, κατ' εμέ, σε ένα σοβαρότατο ατόπημα, αγνόησε παντελώς τη δημοσιογραφική δεοντολογία, καθώς και τον ορθό Λόγο!

Εννοώ δηλαδή πως έχτισε πολύ μεθοδικά (εάν επρόκειτο για άλλον δημοσιογράφο, θα μπορούσαμε ίσως να κρίνουμε επιεικέστερα, αποδίδοντας το βαρύτατο σφάλμα σε αφέλεια) μία εικόνα του Κώστα Σακκά, πρώτον ολότελα αυθαίρετη γιατί δεν υπάρχει κανένα απολύτως ικανό επιχείρημα υπέρ του ότι ο εν λόγω υπόδικος είναι πράγματι τρομοκράτης, δεύτερον παράνομη, εφ’ όσον πρόκειται για άνθρωπο που δεν έχει καταδικαστεί  (δεν έχει καν δικαστεί ακόμα!), ως εκ τούτου εξ΄ ορισμού αθώο, και τρίτον πάρα πολύ επιβαρυντική για το μέλλον του κατηγορούμενου, που ως γνωστόν είναι ένας νέος άνθρωπος, με πολλά χρόνια ζωής μπροστά του, αν με τη βοήθεια του Θεού, γλιτώσει από τους διώκτες του.

Στο 14:05 στο ακόλουθο βίντεο, λέει ο Νίκος Χατζηνικολάου, απευθυνόμενος στον Νίκο Δένδια: 

«Έχουμε να κάνουμε με έναν τρομοκράτη εκτελεστή…και εξαφανίζεται (εν. τον Χριστόδουλο Ξηρό). Την ίδια στιγμή βλέπουμε τον Σακκά να χάνεται από τα μάτια των διωκτικών Αρχών. Και το ερώτημα που θα κληθείτε να μου απαντήσετε μετά τις διαφημίσεις είναι δεν είχατε ένα μάτι πάνω τους, αφού αποφάσισε το κράτος να δώσει άδειες;»

Νομίζω πως δεν υπάρχει καν λόγος να σχολιάσω τα λεγόμενα του Νίκου Δένδια. Ο υπουργός μας είναι αυτός που είναι (όπως συνηθίζω να λέω άλλωστε, κάθε λαός έχει τους υπουργούς που του αξίζουνε) και αντιλαμβάνομαι γιατί επελέγη να υπηρετήσει από τη σημερινή θέση του. Δεδομένης της συγκυρίας, είναι προφανώς ο πιο αρμοστός για το συγκεκριμένο αξίωμα. Δεν θα ήταν, αν η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν είχε παραλύσει και αν τα όρια κράτους-παρακράτους δεν ήταν όπως είναι σήμερα, δυσδιάκριτα. Επιπλέον, ο Νίκος Δένδιας χθες, παρά τις γνωστές τερατολογίες του, παραδόξως φάνηκε πιο σοβαρός απ’ τον οικοδεσπότη του. Κι αυτό ήταν μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη.

Τον Κώστα Σακκά, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Δεν με συνδέει μαζί του το παραμικρό. Αδικήθηκε όμως χθες το παλικάρι, ίσως ακόμα περισσότερο απ’ όσο έχει ήδη αδικηθεί απ’ τον ίδιο τον Νόμο. Και, κατά τη γνώμη μου, ο Νίκος Χατζηνικολάου θα πρέπει να φροντίσει άμεσα ώστε να αποκαταστήσει τη βλάβη που του προκάλεσε. Ενίοτε, είναι δείγμα ωριμότητας και αξιοσύνης η δημόσια συγνώμη. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν ευεργετική, όχι μόνο για τον Κώστα Σακκά, αλλά και για το σύνολο των τηλεθεατών, των οποίων χθες η νοημοσύνη υποτιμήθηκε με βαρβαρότητα, τολμώ να πω.  Δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοια ο Νίκος. Όλοι όμως έχουν τις κακές στιγμές τους. Κι οι σοβαροί άντρες αποδεικνύονται σοβαροί μόνο όταν αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τα λάθη τους. Προσωπικά, αναμένω...