11.5.14

καλή & γρήγορη συνταγή για chutney με χλωρό σκόρδο!


Σημείωση: Φρέσκο κόλιανδρο τέτοια εποχή βρίσκεις εύκολα. Μοιάζει με μαϊντανό, η γεύση όμως διαφέρει πολύ. Dalia λένε τα ψημένα ρεβύθια. Αν έχεις ινδικό ή πακιστανικό μίνι-μάρκετ κοντά σου, ζήτα Ντάλια και θα σου δώσουνε. Αλλιώς, βάλε στραγάλια, το ίδιο πάνω-κάτω είναι. Επίσης, τώρα πια τα φρέσκα σκόρδα τα δικά μας έχουνε "δέσει", οπότε θα βρεις μόνο μεγάλα. Μη φοβάσαι όμως πως θα σου βγει η πίστη στο καθάρισμα, πρόσεξε την κοπέλα, δεν πετάει τίποτα. Τσόφλια, σποράκια, φλούδια... όλα μέσα! Δεν είναι χαζή, ούτε τεμπέλα. Απλώς, αυτά που οι μιζμίζηδες δυτικοί τα πετάμε, άλλοι αρχαίοι λαοί γνωρίζουν πως περιέχουν όλη την ουσία. Αν λοιπόν σ' αρέσει το chutney, αυτή τη συνταγή θα την ευχαριστηθείς πολύ. Και εκτός από εύγευστος, τούτος ο πράσινος χυλός είναι και φάρμακο για την καρδιά!