18.10.10

μέρες ραδιοφώνου


Δευτέρα πρωί. Στην πόλη. Με υποχρεώσεις. Και με βροχή.
Όχι ό,τι καλύτερο.
Κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να φτιάξει η διάθεσή μας είναι να ακούσουμε ραδιόφωνο.

Μια καλή ιδέα είναι ένα απ’ τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, ο Cosmos 93,6 fm. Ναι, ναι, της ΕΡΤ. Που έχει επίσης το all time classic Τρίτο Πρόγραμμα στους 90.9. Και μην ακούσω τίποτα χαζά του είδους "το τρίτο είναι γεροντίστικο!", επειδή μεταδίδει μόνο κλασική μουσική. Ξέρω πολύ προχωρημένα τυπάκια που είναι κολλημένα σε σπίτι, γραφείο κι αυτοκίνητο με το τρίτο. Το τρίτο είναι το αστέρι των ερτζιανών!

Ο Cosmos, πάλι, παίζει μουσικές απ' όλο τον κόσμο, κυρίως ethnic διασκευές γνωστών κομματιών. Ακούγεται βέβαια και στα megahertz και μέσω διαδικτύου. Κι έχει το πολύ ταιριαστό moto: «ένας κόσμος, ένα ραδιόφωνο».

Δε σας αρέσει ο Cosmos; Δεν καταλαβαίνω γιατί, αλλά τέλος πάντων. Ας δούμε εναλλακτικές. Αν, για παράδειγμα, είστε στο γραφείο, μπροστά απ’ το PC γιατί δε δοκιμάζετε να ακούσετε τα alternative dance-hits του Republic; Ο πετυχημένος θεσσαλονικιός σταθμός φτάνει ευτυχώς και στα δικά μας αυτιά, κάτω στο Νότο, μέσα απ’ το κουτί του υπολογιστή. Αν τώρα είστε στο Βορρά, απλώς συντονιστείτε στους 100,3 των fm.

Αν όμως θέλετε κάτι πιο ήσυχο για να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε και να δουλέψετε, γιατί δεν προσπαθείτε το διαδικτυακό ραδιόφωνο Radio Art;  Θα σας ζητηθεί εκεί να αποφασίσετε μεταξύ jazz & world, greek art & classical και anti-stress. Όλα τους φίνα.

Καλή ακρόαση λοιπόν, ό,τι κι αν διαλέξετε.
Τι; Θέλετε κι άλλα suggestions;
Ε, δε θα τα πούμε όλα τώρα εδώ.
Πω πω, άργησα.
Την καλημέρα μου!